2014 SEP 10

10. september 2014

Så fik jeg også skrevet mit bidrag til i går.

Endnu en stor sightseeing dag i New York. I dag med bus. Vi har købt billet til en af de busser der kører rundt til alle seværdighederne, hop on hop off. Vi har købt bilet til tre turer, en tur som går til downtown, det vil sige den sydlige del af Manhattan. En tur uptown, og en tur som vi endnu har til gode her i skrivende stund, en Night Tour.

Vi ville hoppe på bussen første gang nede på 5. Avenue, tæt på Impire State Building. Da vi havde ventet 15 - 20  min. kom bussen vi skulle med, det vil sige den kørte bare forbi! Vi ventede på den næste, den stoppede heller ikke. Michael gik op for at få en forklaring af en af de utallige gadesælgere som sælger billetter til busserne på gaden. Hun havde ikke nogen forklaring på det, men anbefalede t vi gik ned til næste stop, så lå fire fem gader længere nede. Da vi kom derned, holdt der en bus, som vi kom med. Så gik et ellers sydpå i trafikmylderet.

Mange steder står der stadig vandtanke på tagene af de store bygninger. 

Mange af de ældre bygninger kan godt lede tanken hen på gamle europædiske bygniger.

Skyskrapere. . . . 

Da vi kom helt ned på sydspisnen af Manhattan, stod vi af bussen, tæt på Brooklyn Bridge. Vi gik en tur over Brooklyn Bridge. En lang tur på ca 3 km. Da vi var kommet over til fastlandet og Brooklyn fandt vi en lille sandwich bar, vor vi fik nogle rigtig gode sandwiches. Derefter skulle vi hele vejen tilbage igen. Det var langt, men en rigtig flot tur. Vi gik og talte om at det må havde været total surrealistisk for de personer der gik på broen da flyene kom. Der er virkelig dirrekte udsigt til WTC.

Lone på Brooklyn Bridge

New York Skyline og os.

Mere Brooklyn Bridge.

New York havn, med Frihedsgudinden i baggrunden.

Brooklyn Bridge.

Bygningsarbejdere med flot udsigt til at nyde madpakken.

Her Manhattan Bridge, den ligger næsten ved siden af Brooklyn Bridge.

 

 

FN bygningen

 

Vi gik her fra hotellet kl. 1920, vi skulle være på 50. street kl. 2000, der ville byssen køre vores aften tur. Vi var der kl. 1940. Bussen var på olads og den blev fyldt op til ture. Turen i aften gik ned på sydspidsen igennem China Town. Det var spændende at se det hele i aftenlyset. Turen gik over Manhatten Bridge. Det kunne lige så godt havede været .... i Djurs Sommerland. Det meget stærkt og det var skræmmende at køre over broen, Mine ben gjorde helt ondt fordi jeg spændte så meget. no Vi så bl.a. de 2 lysstråler der viser hvor WTC har stået. 

Endnu en selfie, inden vi kører ud på Night Tour

Broadway.