14 august

Torsdag 14. august 2008

Golden Gate
Golden Gate var indhylet i tåge.

I dag har vi været ude at cykle her i San Fransisco. Efter morgenmaden, som vi spiste på hotellet, gik vi ned på havneområdet for at leje cykler. Vi fik en grundig instruktion i hvor vi kunne cykle, fik cyklerne justeret ind, så de passede os, og så var det ellers afsted mod Golden Gate! Vi kørte langs med havneområdet hvor der på meget af turen hen mod broen, var stier vi kunne køre på, så vi slap for at køre mellem bilerne. Det er helt tydeligt at her cykler mange flere end vi har set i andre amerikanske byer, også de lokale. Der er også cykelstier flere steder. I San Diego har vi praktisk talt ikke set cykelister. Man kan leje cykler dernede, med der er ingen lokale der cykler! Vi kunne også se at mange af de turister der havde lejet cykel her i San Fransisco, ikke havde samme rutine i at cykle, som vi har i Danmark.

Desværre var der meget tåget ud over vandet, og specielt omkring Golden Gate. Vi skulle meget tæt på før vi kunne se den, og ikke på noget tidspunkt kunne vi se hele broen. Da vi kørte over den her fra San Fransisco siden, kunne vi ikke se ned til vandet, eller toppen af tårnene da vi kørte under dem. Så snart vi kom over på den anden side, var tågen væk og vi kørte ned i Sausalito. Det havde været kold at cykle over broen, men her på den anden side var det dejligt lunt. Her var der rigtig flot. Der ligger de flotteste villaer op at bjergskråningen. Der var flot udsigt over mod San Fransisco og Angel Island. Vi havde snakket om at vi skulle op i noget der hedder Old Mill Park, men Lone har lidt svært ved at få luft når hun skal anstrenge sig, og det går meget op og ned herover.

Vi fik en is, og vente cyklerne for at køre tilbage igen. Vi fik dog kørt 28 km ialt den dag.

Der var mindst lige så koldt på broen på vej tilbage, men så snart vi kom i land igen, var vejret fint. Vi kørte igennem Presidio park, og kom bl.a. forbi en militær kirkegård. Da vi kom ned på havneområdet igen, holdt vi en lille pause på et sted hvor der der var rigtig flot udsigt ud over havneområdet.

Inde ved Fisherman's Wharf igen, kørte vi lige forbi Pier 33, hvorfra vi skal med båden i aften for at komme til Alcatraz. Vi fik bevis for at det er godt vi havde bestilt biletter hjemmefra. Første ledige tur er på tirsdag!

 

Lone på Golden GAte  Lone på vej over Golden Gate!
 Flotte vilaer Der ligger nogle rigtig flotte huse på Nord siden. som har  en fantastisk udsigt ind over San Fransisco.
 Michael Michael med cykler, på vejen tilbage over Golden Gate skal vi lige op over bakken i baggrunden!
 Lille hus! Neden for Golden Gate på den nordlige side ligger der et lille hus, hvad mon det har været brugt til ?
 Lone holder pause Lone holder en pause. opkørslen til Golden Gate er i baggrunden.
 Lone studerer gravsten Lone kikker på gravsten på Presidio militære kirkegård.

Alcatraz

Så har vi været på Alcatraz.

Vi skulle med færgen ud til den berømte ø kl. 1850. Vi var der naturligvis i god tid, så vi havde tid til at Michael kunne få en kop kaffe, og Lone kunne få en kop Chokolade. Da vi var kommet om bord på færgen og vi  var blevet budt velkommen og hørt lidt om sikkerhed på færgen, fortalte en guide os lidt om Alcatraz, lidt om starten som militær fort, senere som militær fængsel og senest som statsfængsel. Sejlturen varede ca. 15 min. Da vi var kommet i land på øen, blev vi delt op i hold. Hver hold havde en guide, som på vejen op til celleblokken fortalte lidt om fængslet.

Da vi kom op i celleblokken fik vi udleveret et audioudstyr, så vi selv kunne gå rundt i eget tempo og få fortalt mere om primært selve celleblokken. Det var rigtig spændende at høre hvordan det fungerede som fængsel, som det kun gjorde i 29 år! Det var tidligere indsatte, fangevogtere og børn af fangevogtere der havde indtalt audioguiten. I 1963 var det blevet for umoderne og for dyrt at drive som fængsel og blev derfor lukket. Det har ikke været noget rart sted at sidde, der var ikke meget plads. I hver celle var der lige plads til en seng, et klapbord med klapstol, et WC og en lille håndvask.

Efter at vi havde gået rundt med hovedtelefonerne på, hørte vi fra en guide lidt om nogle af de berømte fanger der havde siddet her. Vi så en demonstration af hvordan dørerne til de enklete celle kunne åbnes og lukkes. Et meget advanceret mekanisk system sikrede at de kunne åbne/lukke en, eller flere døre på en gang. Det gav en meget gennemtrængende lyd når dørerne lukkede!

Til sidst var vi inde og se en lille film om Alcatraz, fra starten som Fort til dens nuværende status som en af san Fransiscos største turistatraktioner.

 Vi var på Alcatraz kl. 1905 og sejlede derfra kl. 2125 sammen med alle guiderne, så der blev stille efter at alle var væk.

San Fransisco skyline  San Fransisco Skyline, set fra færgen der sejlede os ud til Alcatraz.
 Alcatraz i tåge

 Alcatraz dukker op i tågen. ser ikke særlig indbydenden ud.

Men det var jo heller ikke meningen . . .

 Lone på færgen  Lone nyder udsigten ind over byen på vej ud til "The Rock"
 Michael bag tremmer  Michael bag tremmer!
 manden med dørerne

Guiden som fortalte om det sendrige system der styrede dørlåsene til cellerne, og som kunne åbne en, flere eller alle låger på en gang.

En uhyggelig lyd, når de smækkede i!