2. USA 2011

2011_jul_26

Tirsdag 26. juli 2011

Los Angeles, Californien

Så er det hjemrejsedag!

Klokken er snart elleve om formiddagen. Vi har lige været nede for at spise morgenmad. Vi er stort set færdige med at pakke. Vi skal være ude af vores hotel inden middag. Det er sådan lidt en dag der bare skal overståes. Vi skal med flyveren kl 1555. Men vi har ikke rigtig mulighed for for alvor at foretage os noget før vi skal afsted. Derfor har vi bestemt at vi her om lidt vil tage ud i lufthavnen, og så bare få tiden til at gå derude ind til vi skal afsted.

Det har været en rigtig dejlig ferie, men nu hvor det er ved at være slut, glæder vi os til at komme hjem.

Forud venter turen til London, så til Bruxelles og endelig Billund, hvor vi efter planen lander onsdag kl 18.00.

2011_juli_25

Mandag 25. juli 2011

Los Angeles, Californien

 

OHHHHHHHHHHHHHHH What a morning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Det eneste Michael skulle i aftes var: at sætte uret til at vække kl. 0800. Vi skulle på " The Grand Tour of Los Angeles. Vi ville blive hentet på vores hotel kl. 0910 sharp ellers ingen tur. Jeg vågnede kl. 0853!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Vi stod uden for hotellet kl 0906 uden morgenmad med vasket.

Vi blev hentet, og kørt over til et opsamlingssted. Her skulle vi betale for turen, $185! Selskabet arrangere mange forskellige turer, lige fra turer til SeaWorld i San Diego, til Legoland og en række forskellige turer rund i Los Angeles. Vi havde valg the Grand Tour!

Vi blev sendt hen i vores bus. Vi var ikke så mange, kun 13. Heraf to danske piger fra Hørning ved Århus. Vi skulle rundt og se en række steder. Det første sted vi kørte hen til var Venice Beach. Her havde vi en halv time hvor vi kunne går rundt. Det var et rigtig hyggeligt sted. Nede på stranden var der en kæmpe skater bane! Vi så også alle vagt tårnene til Livrederne! Vi fik også fortalt hvormange badegæster og surfere de redede op af bølgerne om året. Det var rigtig mange. Kan ikke huske tallet. Vi skulle have hævet lidt kontanter, vi havde ikke kontanter til at betale drikkepenge til vores Guide/chauffør. Så kunne jeg ikke huske min PIN kode - krise!!! Jeg kom heldigvis i tanke om det, så vi fik lavet lidt kontanter!

Herefter gik turen ind mod Farmers  Market & The Grove. Turen dertil gik bl.a. via Rodeo Drive i Beverly Hills. Farmers Market er et stort indkøbsområde. Her havde vi en times pause, den brugte vi bl.a. til at få lidt frokost - vi var blevet lidt sultne.

Inden vi gik tilbage til bussen var vi oppe på dækket af et parkeringshus, hvor der var en flot udsigt ud over Los Angeles.

Næste stop var inde på Hollywood Bouleward. Her gik vi bl.a. på alle Stjernerne på "The Walk of Fame", vi gik forbi Chinesse Theatre og Kodak Theatre hvor der bl.a. afholdes Oscar fest! Herfra var der flot udsigt mod det berømte skilt med "Hollywood"

Der var rigtig mange mennesker på Hollywood Bouleward, vi så bl.a. "Michael Jackson", "Spidermann", "Marelyn Monroe" og "Charlie Chaplin" - man kan se de mest fantastiske ting i USA sad

Herfra kørte vi ned til China Town, den er ikke nær så stor som China Town i San Francisco, heller ikke så speciel. Videre gik turen ned til det ældste Los Angeles, som er udpræget mexicansk præget. Californien havde også været en del af Mexico frem til 1850! Her havde vi også lidt tid til a gå rundt. Her fandt vi endelig en vifte til Lone, som vi har set efter alle steder vi har været på denne skønne ferie! Lone fik også et nyt tørklæde.

Turen var reelt slut her. Men vi blev naturligvis kørt hjem til hver vores hotel. Vi blev sat af her på Hilton kl. 16.00.

Det har været en rigtig god tur. Det går hurigt med at se de forskellige steder, tilgengæld kommer vi rundt og ser steder som vi ikke vil have en chance for at finde hvis vi selv skulle kører rundt.Vores guide Jack var rigtig godt til at finde og udpege specielle steder, bl.a. v hvor Jim Morrison boede og som var et rigtig var et rigtig skønt område.

Tilbage på hotellet tjekkede vi ind til vores tur hjem, lige til Billund på onsdag.

Venice Beache
Lone på Walk of Fame, med Jane Seymours stjerne!

Hvad siger I så Axel og Arthur, se lige her hvem vi mødte i Hollywood!

    Er det ikke sejt?

Her står vi inde i en indkøbsarkade på Hollywood Bouleward!
Lone i Kodak Theatre

Ser denne bygning bekendt ud?

Det har bag de øverste vinduet Julia Roberts "boede" i Pretty Woman, op af disse trapper Richard Gere kravlede på!

Skulpturen inde i springvandet hedder Peace on Earth, det ligger ved siden af Operaen, og et andet stort teater.

The Chinese Theatre.

Som der står på plakaten for den sidste Harry Potter film:

"It's all ends"! Og det er vores tur også tæt på at gøre. Kl. er lige nu 19.15 her i LA. om et døgn er vi godt og vel på vej hjem!


2011_jul_23

Lørdag 23. juli 2011

Honolulu, Hawaii

 

Så er Mads´jule og fødselsdagsgave i hus...

Efter vi havde tjekket ind til flyet i morgen gik vi ned for at spise morgenmad. Derefter gik vi en tur på Waikiki Beach. Her badede vi og nød livet. Michael citat: "Det her liv kan man godt blive forfalden til".

Jeg ser ikke så elegant ud, men jeg er ved at hænge min blomsterkrans om halsen på skulpturen. Det er tilsyneladende noget men gør hernede. Hvorfor ved vi ikke, men vi har en ide om at det måske handler om at sige tak for deres gæskfrihed, og at man gerne vil komme igen. Det kan vi helt tilslutte os!

Da vi kørte hertil i onsdags, kørte vi forbi en butik, som vi bestemte os for at undersøge nærmere. Så efter vores tur til stranden og en tur under bruseren, gik vi ud for at finde denne butik. Det var hammer varmt, men efter en lang gåtur fandt vi det pågældende sted. Da vi fortalte at vi var fra  Danmark, kendte de godt Bjarne Riis. Vi havde lidt svært ved at forstå hvad han sagde, da han nævte Riis, men efter lidt gentagelse fandt vi ud af hvad han mente, og vi fik en lille snak om Tour De France. De vidste også godt at Contadoar var med på Bjarnes Riis' hold! 

 

De skulle til at se dagens etape i butikken!

På vej tilbage gik vi ned omkring stranden, her fik vi en is, mens vi sad på en bænk og nød tilværelsen!

Der er også livredere på stranden . . .

Nu er vores feie her på Hawaii ved at være slut og vi skriver ikke mere før vi er ankomet til L.A. her lander vi kl. 1600 lokal tid. Vi har lige printet vores boardingpass ud, så er det også klaret. Vi bliver hentet her på hotellet kl 0500 i morgen meget tidlig.

 

Vores hotel set fra stransiden.
og vores hotel set fra den modsatte side.

2011_juli_24

Søndag 24. juli 2011

Los Angeles, Californien

Så kom vi til Mainland, som de kalder denne del af USA på Hawaii.

Vi måtte tidligt op i dag. Kl.0500 kom vores V.I.P. Transportation og hentede os på vores hotel. Vi skulle lige forbi 2 andre hoteller og hente 3 andre, inden turen gik mod lufthavnen. I afgangshalen var der lidt forviring om hvor vi skulle gå hen, for at få udskrevet bagagelabels. Men efter et par forgæves forsøg, lykkedes det, og vi blev vist det rigtige sted hen. Vores kufferter skulle gennem en speciel kontrol hvor det blev kontrolleret, om vi havde frisk grønt eller frugt med, eller andre landbrugsvarer som man ikke må indføre til USA (Mainland) herefter skulle vi igennem security, som normalt, og så skulle vi have fundet vores gate. Vi havde jo rigtig god tid, vi skulle først flyve kl. 08.00. Vi skulle over til en anden terminalbygning. Det foregik med bus.

Så var det ellers bare at vente til det blev boarding tid.

Flyveturen gik godt. Vi landede her i LAX, den internationale lufthavn i Los Angeles 16.10, lokal tid, efter godt 5 timers flyvetur. Det er et travlt sted!!!!!!!!!

Der var ikke noget problem i at finde bagagebåndet, her fik vi vores kufferter. Så skulle vi bare finde ud af hvordan vi fandt frem til vores hotel. Vi bor på Hilton Los Angeles Airport. Vi vidste at det skulle ligge ude i nærheden af lufthavnen, men så vidste vi heller ikke mere.

Vi gik ud i mylderet af busser, og taxa'er og så os lidt omkring. Der kom en række forskellige minibusser med navne på diverse hoteller. Michael blev enig med sig selv om, at så måtte der også komme en der kørte til Hilton. Lone var lige ved at miste tålmodigheden - men så kom der en bus som kørte os lige til døren her på hotellet - gratis (drikkepenge til chauføren, naturligvis)

Vi blev tjekket ind. Hotellet er rigtig stort, kæmpe lobby, med cafe, bar, restaurent og en lille butik. Værelset er stort og rummeligt, men det ligner alle andre amerikanske hotelværelser.

Der er et lille pool område, som vi kan se ned på fra værelset. Vi bor på 4. etage, poolen er på 3. På det hotel vi boede på i Honolulu var poolen på 10. etage!

Vi spiste her på hotellet, en dejlig fiskeret. Vi fik ikke fat i hvad fisken hedder, men den lever i Stillehavet. Smagte rigtig dejligt.

Til i morgen har vi booket os på en sightseeing tur rundt til alle "must see" stederne her i LA. Afgang her fra hotellet 09.10.

Lige nu sidder Lone henne ved vaskemasikerne og vasker lidt tøj, så vi også kan få rent tøj på de sidste par dage inden vi skal hjem.

2011_juli_22

Fredag 22. juli 2011

Honolulu, Hawaii

Så skulle vi på tur til Pear Harbor. I går havde vi på internettet booket turen. Vi blev hentet her ved hotellet kl. 0850. Vi blev hentet i en lille bus med plads til 25. Efter at vi var kommet med, skulle vi forbi 3 andre hoteller, og så var bussen fuld.

Da alle var kommet med på bussen gik vores guide i gang med at fortælle lidt om hvad vi skulle ud og se. Det blev fulgt af en meget medrivende og følelsesladet fortælling om Japanernes angreb på Pearl Harbor 7. december 1941.

I amerikansk opfattelse, startede 2. Verdenskrig først efter dette angreb, da President Franklin D. Roosevelt  fik parlementets tilladelse til at USA kunne gå med i krigen.

Turens første stop var ved et museum som bl.a. indeholder USS Arizonas Memorial. Et stort mindesmærke som er lavet til minde om de mere en 1100 mand der døde på USS Arizona denne skæbnesvanger søndag morgen.

Inden vi kom ud på Arizonas mindesmærket, havde vi lidt tid til at gå rundt på museet. Det var forholdsvis nyt, og der var mange spændende ting at fordybe sig i. Desværre havde vi ikke tid til at studere det hele.

Men vi fik bl.a. hilst på en af veteranerne fra dengang. Al Rodrigues. Han var ung soldat den søndag morgen. Han havde ikke været ombord på noget skib. Vi fik ikke helt fat i hvad han lavede dengang, han var en gammel mand nu, og var ikke så nem at forstå. Men han fortalte lidt om hans oplevelse af angrebet.

Kl. 10.40 skulle vi møde op ved en lille biograf. Her skulle vi se en dokumentarfilm som på en rigtig god måde fortalte om angrebet, og hvad der var gået forud. Og hvordan man ved ikke at sidde nogle advarsler overhørig nok kunne have misket tabet. I alt blev over 2300 amerikanere dræbt i løbet af de 2 timer angrebet varede.

Efter at vi havde se filmen, blev vi sejlet ud til selve USS Arizona Memorial. Mindesmærket er bygget ovenpå det der er tilbage at USS Arizona, som blev bombet og sank på 9 minuter, og tog mere en 1100 mand med i døden.

Der er ikke så meget at se, men den store marmorvæg med navnene på alle de faldne, gjorde alligevel indtryk.

Vi blev sejlet i land igen, og havde lidt tid på egen hånd. Kl. 1215 skulle vi være i bussen, og blev herefter kørt ud til en lille ø, hvor Slagskibet USS Missouri ligger for anker. Missouri er søsterskib til Arizona. Blev færdig i 1944. Starks efter den var bygget færdig blev den indsat i Stillehavsflåden.

USS Missouri bliver også kaldt for" The Mighty Mo". Det er også et stort skib. 270.4 meter langt, 33 m bredt og 63,9 m højt. Inden vi kom om bord, blev vi fotograferet. Billedet kunne vi så for en mindre formue købe da vi kom på land igen! Om bord fik vi først en guidet tur på en halv time. Her fik vi fortalt lidt om fakta om skibet, lidt om hvilke krige den havde været med i.

Ud over 2. Verdenskrig har den bl.a. været med i Koreakrigen. Den blev taget ud af aktiv tjeneste i 1955. I 30 år lå den for anker i Boston. I 1985 bestemte Præsident Reagan, at USA` flåde skulle forstærkes. USS Missouri blev derfor moderniseret og indsat i aktiv tjeneste igen, det var den ind til starten af 1992. Før den blev moderniseret var der 3000 aktive ombord, efter moderniseringen skulle der kun 1500 mand til at holde denne krigsmaskine aktiv. Siden 1992  har den virket som museumsskib.

 

Vores guidede tur sluttede på fordækket, der hvor 2. verdenskrig officielt sluttede, det var nemlig på dette skib at den endelige fredsaftale blev underskrevet, efter japanernes overgivelse den 2. september 1945.

 

På dækket på forskibet er dette mærket sat ind, som minde om, at det var lige her fredaaftalen blev underskrevet . . .

Herefter havde vi en lille times tid til rådighed, hbor vi selv kunne gå rundt og se på skibet. Bl.a. mandskabsområderne nede i skibet.

Efter besøget på "The Mighty Mo" fik vi en rundtur til andre seværdigheder i Honolulu. Der er mange spændende og flotte steder, som man godt kunne have brugt mere tid til at studere. Rent faktisk har amerikanerne her i Honolulu et royalt slot! Bygget af en af de sidste konger her på Hawaii.

Vi blev alle sat af ved hver vores hotel. Som de sidste blev vi sat af her ved Hilton Waikiki Beach (Prince Kuhio). Kl. var nu blevet 1615.

jeg gik strak i gang med at skrive om dagens oplevelser. Dete måtte jeg så lige gøre 2 gange. Da Lone skulle til at læse det igennem som jeg havde skrevet, har det der ikke . . . .  - der var lige sket en teknisk fejl, så det var forsvundet ud i Cyberspace! Så måtte jeg igang igen. Denne gang huskede jeg at gemme ind i mellemwink

 

Nu er kl. blevet 19.00. Nu skal vi en tur ned til stranden og se om der er større bølger end der plejer at være, det blæser en del i dag. Det er også ved at være tid at få noget aftensmad.

MAHALO

 

Så er klokken snart blevet godnat. Vi gik en tur ned på stranden og fandt en godt sted til at spise. Vi kan vist godt blive afhængig af at spise ude, men så er et wide screen kamera vist ikke stort nok.

Vores chauffør guide i dag sang for os og fortalte mange vittigheder både gode og meget vannede. 

Billedet er taget nede på Wikiki Beach.