2011_juli_18

Mandag 18. juli 2011

Kona. Big Island, Hawaii

Turen i dag gik nord på. Et lidt anderleds afvekslende landskab. Vi startede med at køre ad Queen Kaáhumahu Hwy. Lige ud gik det med masser af lava på begge sider. Her skal du cykle Mads på et eller andet tidspunkt, ikke særlig inspirende, men MEGA meget varmt.

Efter en times kørsel drejede vi øst på. Nu var landskabet helt anderledes meget mere frodigt, men alligevel stadigvæk ca. 30 grader varmt. Her gik det op og ned og op og ned. Da vi kom til Waimea fik benzin til bilen og vand og cola til os. Videre gennem skov og store kuperede vider med græsarealer. Vi var nu ca. 1000 m oppe. Vi nærmede os kysten på øst siden, her kørte vi så syd på og efter 3 timers kørsel fandt vi skiltet med " Akaka Falls State Park".

Det var bare opad, 18 grader stejlt, det var lige før bilen væltede bagover.

Vi kom frem til en lille parkeringsplads, hvor vi fik parkeret vores dejlige Nissan. Herfra kunne man gå en runde inde i noget som mindede rigtig meget om regnskov. Der var også lige så fugtig. Heldigvis var der ikke så varmt, men den høje fugtighed betød, at det var som at gå i Randers Regnskov.

Det var meget fasinerende. Masser af eksotiske planter, mange som vi kender hjemmefra som stueplanter. Her var de bare mange gange større. Der var 3 store vandfald rundt på turen, hvoraf det største var Akaka Fall, ca 129 m.

Lone og Michael ved Akaka Fall Lone: "Jeg lærer aldrig at forstå, hvorfor Michael altid skal ligge bileder af mig ind i widescreen!"

 

Efter denne spændende tur, kørte vi tilbage mod hovedvejen, med et lille stop i en lille landsby hvor Lone fik en ny bluse. Rigtig flot. Håndmalet af en lokal kunstner. Mens vi så på varerne i den lille butik, fik vi en lille snak med indehaveren. Hun vidste godt hvor Danmark ligger. Vi snakkede lidt om sprog, om at man kun talte dansk i Danmark (lidt i Grønland), det syntes hun var lidt sjovt, at man kunne have sådan et "lille"sprog.Vi var nød til at køre af samme hovedvej tilbage mod  Waimea. Elles skulle vi hele vejen den anden vej rundt om øen! Der er ikke så mange veje her på Big Island.

I Waimea var vi inde i et supermarked og proviantere lidt. Inden vi af en anden vej kørte tilbage til Kona og vores hotel.

En rigtig dejlig tur. Vi har kørt 190 Miles i dag, ca. 300 km.

I morgen har vi booket en tur på en båd, og så skal vi ud og snorkle. Vi skal tidlig op - vi skal være på båden kl. 0745. Men mere om det i morgen.

Michael "gemt" i regnskoven.
Denne plante som mange kender som stueplante, så vi mange af. Nogle af dem var kæmpestore.
Der var også bananplanter. De har flotte blomster. Men deres frugter er ikke ret store.
Så er vi kommet ud til de åbne vidder igen. Et blik ud over stillehavet. Set mod øst.